آموزش رجیستری گوشی مسافری (این گوشی از آب گذشته است)

به گزارش دفتر آنلاین من، اگر تابه حال با واژه گوشی مسافری آشنایی ندارید و یا نحوه رجیستری کردن آن ها را نمی دانید، ما در این مقاله به شما یاری می کنیم این دو مفهوم را به خوبی یاد بگیرید. گوشی های مسافری در واقع به گوشی هایی گفته می گردد که شخصی آن را از خارج با خود به داخل کشور آورده باشد. آن هم به عنوان یک مسافر نه یک تاجر یا فروشنده موبایل. اجرای طرح رجیستری گوشی مسافری از سه سال گذشته این نوع گوشی ها را با محدودیت هایی روبه رو نموده است. قبلاً استفاده از گوشی ها بسیار ساده بود و تنها کافی بود داخل آن ها سیم کارت قرار دهید و از آن بهره ببرید.

آموزش رجیستری گوشی مسافری (این گوشی از آب گذشته است)

امروزه با آوردن گوشی مسافری و به محض قرار دادن سیم کارت در داخل آن، پیامکی از طرف سامانه همتا برای شما ارسال خواهد شد و به شما تذکر داده می گردد که در یک فرصت 30 روزه گوشی خود را رجیستری کنید. اگر شما گوشی خود را رجیستر نکنید، خدمات رسانی به وسیله اپراتورهای تلفن همراه برای شما کار نخواهد کرد و عملاً گوشی شما غیرقابل استفاده خواهد شد. ما در ادامه مراحل کار را برای رجیستری گوشی مسافری را بیان خواهیم کرد.

گوشی مسافری به چه گوشی هایی گفته می گردد؟

گوشی های مسافرتی عمدتاً به گوشی هایی گفته می گردد که از کشورهای خارج از ایران به داخل کشور وارد شوند. این گوشی ها با گوشی های وارداتی که موبایل فروش ها وارد می نمایند، فرق دارد. ممکن است خودتان از یک سفر خارجی آن را با خود آورده باشید یا ممکن است شخصی یا آشنایی آن را به عنوان هدیه یا سوغاتی برای شـما آورده باشد. در این صورت ضروری است که خودتان از پس رجیستر گوشی مسافری خود بربیایید و اقدامات لازم را که در ادامه به آن ها پرداخته ایم را انجام دهید.

مراحل رجیستری گوشی مسافری

تا قبل از آذرماه سال 97 رجیستری گوشی مسافری به این گونه بود که شما باید به سازمان گمرک می رفتید و آنجا اطلاعات خود و دستگاه را ثبت می کردید و سپس در سامانه همتا کارهای مالکیت و رجیستری را انجام می دادید. این قانون از تاریخ گفته شده به بعد تغییر کرد و هم اکنون فقط کافی است که شما اطلاعات گوشی خود را در سامانه سازمان گمرک ثبت کنید. زیرا بخشی از گوشی های مسافرتی در سامانه همتا به تعلیق درآمده و هم اکنون کار نمی نماید.

بعلاوه قبلاً به صورت فیزیکی باید به دفاتر گمرک و یا فرودگاه ها برای پر کردن فرم های مربوطه می رفتید؛ اما هم اکنون این کار فقط به وسیله سامانه الکترونیکی گمرک قابل انجام است. به صورت کلی مراحل انجام کار به صورت زیر است.

  • قدم اول: بازدید از وب سایت گمرک
  • قدم دوم: وارد کردن اطلاعات گوشی
  • قدم سوم: وارد کردن اطلاعات شخصی در سامانه گمرک
  • قدم چهارم: پرداخت هزینه گمرک

قدم اول: بازدید از وب سایت گمرک

  • مرحله اول برای رجیستری گوشی مسافری مراجعه به سایت رسمی گمرک است.
  • پس از باز کردن صفحه با مرورگر خود با صفحه ای روبرو می شوید که از شما یک کد 15 رقمی یا شماره سریال گوشی IMEL را می خواهد. شما می توانید این شماره سریال را روی کارتن گوشی ببینید یا آن را به وسیله شماره گیری * #06# دریافت کنید.
  • بعلاوه اگر روش های گفته شده، پاسخ نداد که حتماً پاسخ می دهند، می توانید این شماره سریال را در پشت باتری نیز مشاهده کنید. حال با در دست داشتن این کد به مرحله بعدی خواهیم رفت.
  • به تصویر بالا دقت کنید و به دقت آدرس سایت را آنالیز کنید. تیک موافقت خود با شرایط را بزنید و درە ادامه کد 15 رقمی را وارد نموده و کپ چا را پرکنید. در آخر روی گزینه ادامه کلیک کنید.

قدم دوم: وارد کردن اطلاعات گوشی

پس از مراجعه به سامانه الکترونیکی گمرک و دریافت شماره سریال گوشی، حال در این مرحله باید معینات و اطلاعات کامل گوشی خود را وارد کنید. اطلاعاتی که در این مرحله از شما خواسته می گردد، شامل موارد زیر است:

  • نوع دستگاه گوشی
  • شرکت سازنده گوشی
  • مدل گوشی

منظور از دستگاه انواع دستگاه های الکترونیکی حاوی شماره سریال است. این دستگاه ها می تواند شامل کامپیوتر، لپ تاپ، ساعت های هوشمند و … باشد. شرکت سازنده هم همان نام برند و نوع مدلی است که شما به عنوان گوشی مسافرتی آورده اید. به عنوان مثال SAMSUNG GALAXY A03S برند و مدل گوشی را معین می نماید.

سامسونگ نام برند و بقیه مدل گوشی است. وقتی که شما اطلاعات مرتبط با این بخش را وارد کردید، برای شما ارزش گوشی و کشور سازنده گوشی اعلام می گردد. درواقع در این بخش با قیمت گذاری روی گوشی موبایل، هزینه گمرکی برای این مدل گوشی محاسبه می گردد.

قدم سوم: وارد کردن اطلاعات شخصی در سامانه گمرک

مرحله بعد از رجیستری گوشی مسافری، وارد کردن اطلاعات شخصی در سامانه گمرک است. در این مرحله اطلاعاتی از قبیل موارد زیر از شما خواسته خواهد شد.

  • نام و نام خانوادگی
  • ایرانی و غیر ایرانی بودن
  • شماره تلفن همراه
  • کد ملی
  • شماره گذرنامه
  • و…

دقت داشته باشید که این اطلاعات را به دقت وارد کنید. اگر گذرنامه یا پاسپورت ندارید، می توانید از گذرنامه و پاسپورت دوستان و فامیل های خود برای رجیستری گوشی مسافری نیز بهره ببرید. ولی باید به این نکته توجه داشته باشید که یک اس ام اس (پیامک) حاوی کد فعال سازی به گوشی فرد ارسال می گردد که باید به آن دسترسی داشته باشید. نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که تمام اطلاعاتی که وارد می کنید، مربوط به یک شخص باشد. در غیر این صورت فرایند با پیروزیت پیش نخواهد رفت.

قدم چهارم: پرداخت هزینه گمرک

مرحله آخر از فرایند رجیستری گوشی مسافری پرداخت هزینه گمرک است. در این مرحله یک پیامک به شماره تلفنی که هنگام ثبت اطلاعات آن را وارد نموده اید، فرستاده می گردد. بعد از وارد کردن کد شما به صفحه پرداخت آنلاین هزینه گمرک راهنمایی خواهید شد.

هزینه هایی که از شما گرفته خواهد شد، بسته به مدل گوشی و ارزش روز گوشی موبایل شما کاملاً متفاوت خواهد بود. به هر میزان که ارزش گوشی شما بالاتر باشد، طبیعتاً از شما هزینه بیشتری دریافت خواهد شد. پس از اینکه هزینه را پرداخت کردید، یک کد فعال سازی نهایی دریافت خواهید کرد. این کد پس از تایید سامانه همتا و برای شما فرستاده خواهد شد و یک الی سه روز کاری طول خواهد کشید و پس ازآن شما می توانید گوشی خود را با پیروزیت فعال کنید.

اما اگر گوشی شما مسافری باشد، حال یا خودتان از مسافرت آن را خریده باشید یا به عنوان هدیه برای شما آورده باشند، باید خودتان این کار را انجام دهید و یا آن را نزد فردی ببرید که به این امر مطلع باشد. به صورت کلی فرایند رجیستری گوشی مسافری کار سختی نیست و شما می توانید به راحتی آن را انجام دهید.

اقدامات لازم پس از عدم دریافت کد فعال سازی

این امکان وجود دارد که سامانه همتا کد فعال سازی را برای شما ارسال نکند. هرچند که اگر شما تمام مراحل بالا را به دقت پیش رفته باشید، این احتمال بسیار کم خواهد بود.

  • حال اگر کد را نفرستاد چه اقدامی باید انجام گردد؟
  • یا امکان دارد که شما هزینه گمرکی را بپردازید و گمرک دستگاه شما را فاقد شرایط اعلام کند و آن را به سامانه همتا جهت استعلام و فعال سازی نفرستد؛

بنابراین اینکه شما پرداخت پیروز را انجام داده اید به معنی اتمام فرایند و پیروزیت آن نیست. سامانه همتا پس از دریافت اطلاعات از سازمان گمرک، تمامی اطلاعات مرتبط با دستگاه شما را از جمله صحیح بودن شماره سریال ها و اطلاعات مربوط به گوشی و بعلاوه اطلاعت مربوط به شخص را تحلیل می نماید. وقتی از درستی آن ها اطمینان حاصل کرد، پس از آن کد فعال سازی را برای مشتری ارسال می نماید.

تمامی این فرایند به وسیله سامانه گمرک انجام می گردد و هیچ ارتباطی به سامانه همتا ندارد. گمرک پس از آنالیز اولیه اطلاعات، آن را به سامانه همتا می فرستد و در صورت مورد تایید بودن کد فعال سازی به مشتری ارسال می گردد. بدین صورت رجیستری گوشی مسافرت انجام خواهد گرفت.

برای تماشا آگهی های گوشی همراه در دفتر آنلاین من کلیک کنید

تفاوت رجیستری گوشی مسافری با گوشی های خرید داخلی

همان طور که در بالا نیز به صورت مختصر به آن اشاره کردیم، فرایند رجیستری گوشی مسافری با گوشی خرید داخل باهم تفاوت دارد. شما برای گوشی های معمولی احتیاج به انجام هیچ کار خاصی ندارید و خود موبایل فروشی ها این کار را به وسیله سامانه همتا انجام می دهند و این کار ربطی به گمرک ندارد.

از طرفی برای رجیستری گوشی مسافرتی شما باید ابتدا اطلاعات خود را در سامانه گمرک ثبت کنید و پس از ارسال این اطلاعات از سامانه گمرک به سامانه همتا و تایید اطلاعات کد فعال سازی گوشی، برای شما ارسال خواهد شد؛ بنابراین این دو فرایند باهم فرق دارند.

حرف آخر

رجیستری گوشی مسافری یک فرایند چندمرحله ای و ساده است که در بالا به تمامی مراحل آن اشاره کردیم و کارهایی که ضروری است انجام دهید را شرح دادیم. برخلاف فرایندی که درگذشته انجام می دادند، احتیاجی به مراجعه به گمرک ندارید و به وسیله سامانه آنلاین گمرک می توانید گوشی های خریداری شده، خود را رجیستری کنید.

پس از وارد کردن اطلاعات محصول و بعلاوه اطلاعات شخصی خود و بعلاوه پرداخت هزینه گمرکی گوشی شما فعال خواهد شد. گفتنی است که برای انجام فرایند رجیستری گوشی مسافری احتیاج به گذرنامه و پاسپورت دارید. این پاسپورت و گذرنامه اجباری نیست که به نام خود شما باشد. می توانید از پاسپورت و گذرنامه دوستان و آشنایان خود نیز بهره ببرید.

آگهی های موبایل را در دفتر آنلاین من ببینید
منبع: بلاگ دیوار

به "آموزش رجیستری گوشی مسافری (این گوشی از آب گذشته است)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش رجیستری گوشی مسافری (این گوشی از آب گذشته است)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید