طرز تهیه کماج شمالی با دستگاه ساندویچ ساز

به گزارش دفتر آنلاین من، طرز تهیه کماج شمالی، مطلبی است که در این مقاله با آن آشنا خواهید شد. این نان سنتی را می توان به راحتی و با استفاده از ماهی تابه یا دستگاه ساندویچ ساز تهیه کرد و به عنوان یک میان وعده سالم برای بچه ها تدارک دید.

طرز تهیه کماج شمالی با دستگاه ساندویچ ساز

کماج شمالی نوعی نان محلی مربوط به خطه آمل است که می توان آن را در دسته پنکیک ها قرار داد. این نان به راحتی و با صرف کمترین زمان تهیه می گردد. خمیر این نان نیازی به ورز دادن ندارد و برای تهیه آن نیازی به فر نیست و خیلی راحت روی اجاق گاز و یا با استفاده از دستگاه ساندویچ ساز قابل طبخ است. استراحت دوم ندارد و استراحت اول آن کلا 20 دقیقه است. درون این نان از هیچ گونه روغنی استفاده نمی گردد و به عنوان یک عصرانه سالم و یا یک میان وعده مناسب برای بچه ها قابل استفاده است. مواد اصلی مورد استفاده برای طبخ این نان تخم مرغ، شکر، شیر، آرد برنج و آرد گندم بوده و بسیار معطر است به شرط آنکه آرد برنج مورد استفاده در آن از برنج ایرانی مرغوب تهیه شده باشد.

مواد لازم برای تهیه کماج شمالی

تخم مرغ2 عدد
شکر180 گرم
گلاب1/4 پیمانه (60 میلی لیتر)
شیر200 میلی لیتر
آرد برنج100 گرم
آرد گندم85 گرم
بکینگ پودر1 قاشق چایخوری
پودر هل1/2 قاشق چایخوری
زعفران دم نمودهبه میزان لازم

طرز تهیه کماج شمالی

  1. تخم مرغ و شکر را در یک ظرف عظیم با دیواره بلند، ریخته و با همزن برقی آن را خوب هم بزنید تا روشن و کشدارگردد.
  2. آرد برنج را از الک ریز رد کنید تا مطمئن شوید کاملا نرم است.
  3. گلاب، شیر، و آرد برنج را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه نموده و با قاشق مخلوط کنید.
  4. آرد گندم، بکینگ پودر، و پودر هل را هم اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.
  5. مخلوط حاصل را با همزن برقی در حدی که مایه صاف و یکدست گردد هم بزنید.
  6. دستگاه ساندویچ ساز را به برق بزنید تا گرم گردد و سپس با یک برس داخل آن را با روغن مایع چرب کنید.
  7. در داخل هر یک از مثلث های دستگاه، یک قاشق غذاخوری از مایه را بریزید و در دستگاه را ببندید.
  8. نان ها ابتدا از کناره ها طلایی می شوند، 3 الی 4 دقیقه به آن موقع دهید و زمانی که کناره ها به رنگ قهوه ای روشن درآمدند با یک کاردک قاشقی نان ها را بلند نموده و پشت و رو کنید و اجازه دهیت طرف دیگر طلایی شده و بپزد.
  9. برای دفعه های بعد قبل از ریختن مایه به داخل دستگاه حتما دوباره دستگاه را چرب کنید تا نان ها به دستگاه نچسبند.
  10. این نان ماندگاری بالایی دارد، می توانید آن را در ظرف دربسته و یا داخل نایلون نگهداری کنید.
  11. برای تازه ماندن نان، بهتر است آن را در یک ظرف دردار قرار داده، یک تکه سیب را در کنار آن قرار دهید و درب ظرف را ببندید.

نکات تکمیلی تهیه نان کماج شمالی

  • بهتر است از هل سبز بهره ببرید و آن را موقع استفاده پودر کنید تا عطر و بوی آن حفظ گردد.
  • این نان را می توانید در ماهی تابه تفلون تهیه کنید. برای این منظور تابه را روی حرارت قرار داده، وقتی گرم شد کمی چرب کنید و یک ملاقه از مایه را داخل تابه بریزید، در آن را بگذارید تا خودش را بگیرد و بعد پشت و رو کنید.
  • این نان در صورتی معطر و خوش طعم می گردد که آرد برنج مورد استفاده در آن از برنج ایرانی مرغوب تهیه شده باشد.
  • وقتی مایه را داخل دستگاه می ریزید، دستگاه باید کاملا گرم باشد.

پیشنهاد می گردد برای آشنایی با طرز تهیه پنکیک صبحانه به لینک زیر مراجعه کنید:

طرز تهیه پنکیک صبحانه + ویدیو آموزش تهیه پنکیک ساده آمریکایی

نان کماج نوعی نان محلی است که در هر شهر به سبک خاصی طبخ می گردد و در تهیه آن از مواد و افزودنی های مختلفی استفاده می گردد. با طرز تهیه نان کماج با زردچوبه و زیره سبز در لینک زیر آشنا شوید:

طرز تهیه نان کماج با زردچوبه و زیره سبز
منبع: setare.com

به "طرز تهیه کماج شمالی با دستگاه ساندویچ ساز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کماج شمالی با دستگاه ساندویچ ساز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید