طرز تهیه مربای گلابی
به گزارش دفتر آنلاین من، تهیه مربای گلابی درسته و تکه ای در منزل بسیار ساده بوده و آگاهی از نکات مهم و اصولی در تهیه این مربا در کیفیت و طعم و مزه آن تاثیر بسزایی خواهد داشت.
دفتر آنلاین من | سرویس آشپزی - آیا تا به امروز مربای گلابی را چشیده اید؟ این نوع مربا را می توان یکی از لذیذترین مرباها به خصوص برا وعده غذایی صبحانه دانست. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه مربای گلابی را آموزش دهیم
مربا چیست؟
مربا یکی از خوراکی های شیرین است که معمولا در وعده صبحانه سرو می گردد. این ماده از پختن میوه همراه با شکر یا عسل حاصل می گردد و گاهی مقداری پکتین طبیعی یا مصنوعی به آن اضافه می گردد تا غلظت بیشتری پیدا کند. در واقع یکی از اهداف فراوری مربا، پختن میوه های فصل به منظور افزایش ماندگاری برای استفاده در فصل های دیگر است.
البته نباید فراموش کنیم که افزودن مقدار زیادی شکر به میوه ها و حرارت دادن آنها باعث می گردد قسمت اعظم خواص خود را از دست بدهند ولی شاید بتوان گفت مهم ترین هدف فراوری مربا ایجاد تنوع در سفره های غذایی افراد بوده است.
طرز تهیه مربای گلابی
مواد لازم | |
شکر | 800 گرم |
گلابی سالم و بدون لک | 1 کیلوگرم |
آب | به اندازه لازم |
سرکه | 1/3 پیمانه |
زعفران ساییده | 1/2 قاشق چایخوری |
گلاب | 3 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- گلابی ها را شسته و آن ها را پوست بگیرید. سپس وسط آن ها را از طریق استوانه مخصوص درآوردن دانه ها، درآورید به گونه ای که دم آن ها جدا نگردد.
- برای جلوگیری از سیاه شدن گلابی ها، مقداری آب و سرکه در ظرفی مخلوط کنید سپس آن ها را چند دقیقه در مخلوط آب و سرکه قرار دهید.
- گلابی ها را از مخلوط آب و سرکه خارج نموده و در قابلمه ای که بهتر است لعابی باشد، قرار دهید. در قابلمه آب بریزید تا روی سطح گلابی ها با آب پوشانده گردد.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا گلابی ها پخته شوند، ولی مواظب باشید له نشوند.
- پس از اینکه گلابی ها پخته شدند، آن ها را از قابلمه خارج نموده و شکر و زعفران را به آب موجود در قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید شربت بجوشد تا غلیظ گردد.
- مقداری آبلیمو به شربت اضافه نموده و گلابی ها را در شربت بچینید.
- اجازه دهید گلابی ها در شربت بجوشند تا شربت کاملا قوام آید، سپس گلاب را اضافه نموده و پس از چند جوش حرارت را خاموش کنید.
- اجازه دهید مربای گلابی خنک گردد، سپس آن را در ظرف شیشه ای در دار در یخچال نگهداری کنید.
- رنگ مربای گلابی به میزان و زمان حرارت دادن آن بستگی دارد. هرچه میوه و شکر در حرارت بالاتر و در مدت زمان بیشتری جوشیده گردد، کربوهیدرات های موجود در آن می سوزند و واکنش قهوه ای شدن در آن رخ می دهد، در نتیجه رنگ مربا تیره تر خواهد شد.
نکاتی مهم و اصولی در تهیه مربای گلابی
- سعی کنید برای تهیه مربای گلابی از میوه های سالم و بدون لک بهره ببرید که زیاد رسیده نباشند.
- اگر شکر مورد استفاده در تهیه مربا تمیز نبود به ازای هر کیلوگرم شکر، یک عدد سفیده تخم مرغ را خوب هم بزنید و به شربت در حال جوش اضافه کنید. سپس شربت را از صافی عبور دهید تا رنگ آن روشن و شفاف گردد.
- برای داشتن مربایی نرم و لطیف قبل از اضافه کردن شکر به میوه حتما میوه را بپزید زیرا شکر باعث سفت شدن میوه می گردد.
- اجازه دهید شربت مربا به قدری بجوشد که کاملا قوام آید یعنی اگر مقداری از آن را در ظرفی ریخته و با قاشق روی آن بکشید، روی آن خطی ایجاد گردد.
- اگر شربت مربا به اندازه کافی قوام نیاید باعث کپک زدن مربا خواهد شد.
- اگر گلابی مورد استفاده خیلی شیرین است، 750 گرم شکر برای تهیه مربای گلابی کافی است در غیر اینصورت از 800 گرم شکر بهره ببرید.
- از ریختن مربای داغ در شیشه خودداری کنید و صبر کنید تا مربا کاملا خنک گردد.
- افزودن آبلیمو به مربای گلابی از شکرک زدن آن جلوگیری می نماید. در صورت نیز مقداری آب جوش به آن اضافه نموده و پس از اینکه چند جوش زد، مقداری آبلیمو به ان اضافه کنید تا شکرک آن رفع گردد.
- 10 الی 15 دقیقه قبل از اتمام پخت مربای گلابی، آبلیمو را به آن اضافه کنید.
- هنگام پخت مربا، درب قابلمه را بازبگذارید تا رنگ آن تغییر نکند.
- بهتر است مربای گلابی را در قالبمه لعابی بپزید تا کیفیت بهتری پیدا کند.
گلابی میوه ای بسیار خوشمزه و سرشار از ویتامین های C و E، کلسیم، منیزیم، آهن و روی است. مصرف مداوم این میوه در زیبایی پوست تأثیر به سزایی دارد و استفاده آن توسط مادران باردار برای زیبایی نوزاد آن ها پیشنهاد می گردد.
دانه های ریزی که موقع خوردن گلابی زیر دندان خود احساس می کنید به دفع مواد زائد بدن یاری می نماید. تهیه مربای گلابی یکی از روش های نگهداری این میوه پرخاصیت است که در این مطلب به آن پرداخته شد.
امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید؛ این مربای خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
آیا شما ترفندها و نکات دیگری را برای تهیه مربای گلابی می شناسید؟ دیدگاه ها وتجربیات خود را در قسمت ارسال نظر با مخاطبان دفتر آنلاین من درمیان بگذارید.
منبع: setare.com