ارزش غذایی کیوی
به گزارش دفتر آنلاین من، کیوی میوه جوانی و تندرستی دارای ویتامین C به اندازه 6 برابر لیموترش و سرشار از مواد مغذی دیگر است به همین دلیل این میوه ها با عمری کمتر از 200 سال تقریبا در تمام دنیا موقعیت بالایی پیدا نموده است. در ایران هم از حدود 30 سال پیش کیوی شناخته شده است.

ارزش غذایی کیوی
نویسنده:ابوالفضل الوند
کیوی میوه جوانی و تندرستی دارای ویتامین C به اندازه 6 برابر لیموترش و سرشار از مواد مغذی دیگر است به همین دلیل این میوه ها با عمری کمتر از 200 سال تقریبا در تمام دنیا موقعیت بالایی پیدا نموده است. در ایران هم از حدود 30 سال پیش کیوی شناخته شده است.
کیوی و سلامت:
متخصصان غذایی بر این عقیده اند که برای پیشگیری از تب، ناراحتی های معده، بی حالی، خستگی، سرفه های شدید و زکام که در اثر وجود باکتری ها بروز می نمایند، مصرف 150 میلی گرم ویتامین C برترین راه است. کیوی سیستم حفاظتی بدن را تقویت می نماید و از بروز سرطان جلوگیری می نماید.کیوی دارای آنزیم هایی است که پروتئین ها را تجزیه می نمایند. بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی قدری حالت اسید معده خنثی می شود وآنزیم های کیوی می توانند مدت کوتاهی فعالیت نمایند و این زمانی کافی است که مواد پروتئینی از طریق این آنزیم ها به قطعات کوچک تر و قابل هضم تر تبدیل و تجزیه شوند. این امر، عمل هضم غذاهای سنگین در معده و روده را آسان میکند، لذا خوردن کیوی همراه غذاهای گوشتی و لبنی توصیه می شود.
کیوی پادزهر سیگار:
در افراد سیگاری مواد سمی به ویژه رادیکال های آزاد زیادی از دود سیگار به وجود می آید، در نتیجه این افراد باید اندازه ویتامین C زیادتری دریافت نمایند. سیگاری ها باید حدوداً 40 درصد ویتامین C بیشتری مصرف نمایند. این اندازه با خوردن دو عدد کیوی تامین می شود. البته سیگاری ها با خوردن کیوی، ضایعات ویتامین C را که در اثر سیگار کشیدن حاصل می شود جبران می نمایند، ولی ضرری که بر قلب، مجاری عروقی، ریه و سایر ارگان ها وارد می شود جبران پذیر نیست.کیوی و سرطان:
کیوی منبع خوبی برای اسید قهوه یا اسید کافئیک و ویتامین C می باشد. اینها دوماده اساسی برضد سرطان هستند.اسید قهوه در غلظت بالایی در کیوی وجود دارد و همراه ویتامین C، مانع از فراوری مواد مولد سرطان در معده یعنی نیتروزآمین ها می شود.کیوی سرشار از پتاسیم:
کیوی منبع خوبی برای پتاسیم و کلیسم است. پتاسیم باعث کاهش فشار خون می شود. کمبود یا فقدان پتاسیم در بدن باعث بروز افسردگی و فراموشی می شود. در افراد مسن و سالخورده هم بر خوردن کیوی و سایر منابع غنی از پتاسیم نظیر موز تأکید می شود.منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100
منبع: راسخون