آشنایی با 22 نوع عسل و خواص درمانی آن ها
به گزارش دفتر آنلاین من، عسل به عنوان یک شیرین کننده طبیعی در تمام آشپزخانه ها وجود دارد. احتمالاً می دانید که از هزاران سال پیش، انسان ها از خواص درمانی عسل برای درمان بیماری های مختلف استفاده می کردند.
زنبور ها تقریباً از تمام انواع گل هایی که می توانید تصور کنید، عسل درست می نمایند، در نتیجه طیف گسترده ای از عسل وجود دارد. با این حال احتمالاً شما یک یا دو نوع عسل در فروشگاه می بینید. اگر یک زنبوردار محلی پیدا کنید، می توانید انواع مختلفی از عسل به دست آورید. هر نوع عسل، با توجه به خاصیت گلی که از آن تهیه شده، خواص درمانی خاص خود را دارد. هر نوع عسل رنگ، بو و طعم خاصی دارد. اگر فکر می کنید تمام عسل ها یک مزه دارند، سخت در اشتباهید.
تمام انواع عسل خام و ارگانیک، حاوی ترکیبات آنتی بیوتیک، ضدعفونی، ضدویروس، ضد قارچ و ضد باکتری هستند. با این حال، با استفاده از گرده گل های خاص، می توان خواص درمانی و ارزش بیشتری به عسل بیفزاییم.
در ادامه 22 نوع عسل مختلف را معرفی خواهیم کرد که برترین خواص درمانی را دارند.
یادداشت مهم: هرگز به بچه ها زیر یک سال، عسل ندهید. عسل به صورت طبیعی دارای اندازه کمی بوتولیسم است که هم برای بچه ها نوپا و هم برای افراد بالغ مضر است؛ اما ممکن است بچه ها زیر یک سال را بکشد. بهتر است جوانب احتیاط را رعایت کنید و تا قبل از یک سالگی به فرزند خود عسل ندهید.
1. عسل مریم گلی
عسلی که از گیاه مریم گلی تهیه می گردد، ممکن است رنگ های مختلفی داشته باشد؛ زیرا چند نوع مریم گلی وجود دارد. در نتیجه اگر رنگ های مختلف این نوع عسل را دیدید، از زرد روشن تا سبز کم رنگ، تعجب نکنید. این عسل ته مزه نسبتاً تلخی دارد؛ اما آرام بخش است و روحیه را بهبود می بخشد. عسل مریم گلی، زمانی که به چای اضافه گردد، فوق العاده مؤثر واقع خواهد شد و به توقف سرفه یاری می نماید. بعلاوه این عسل، شش های گرفته را باز می نماید. این عسل به عنوان ماده ای که سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید، شناخته شده است.
2. عسل اسطوخدوس
اگر تا به امروز شکر اسطوخدوس یا بستنی آن را تهیه نموده باشید، می دانید که این عسل چه مزه ای دارد. این عسل، طعم و بوی بیشتری دارد. رنگ این عسل می تواند روشن یا تیره باشد. عسل اسطوخدوس یکی از برترین عسل های دارای خواص درمانی محسوب می گردد. این عسل برای زنان باردار یا افرادی که دچار کمبود کلسیم هستند، بسیار مناسب است؛ زیرا بدن را تحریک می نماید تا مقدار بیشتری از کلسیم و آهن موجود در غذاها را جذب کند. اگر دندان ها یا استخوان های ضعیف و باریک دارید، اگر به نور خورشید حساسیت دارید، دچار فشارخون بالا هستید یا پوکی استخوان دارید، این عسل برای شما کاملاً مناسب است. اگر دچار حساسیت فصلی هستید، مصرف روزانه یک قاشق عسل اسطوخدوس به کاهش علائم حساسیت یاری می نماید.
3. عسل علف جاروب
عسل تهیه شده از گل های زیبای علف جاروب، به رنگ زرد پررنگ است و طعم بسیار خوشمزه ای دارد که بچه ها بسیار دوست دارند. این عسل برای از بین بردن مخاط شش ها و مجاری نایژه ای کاملاً مفید واقع می گردد. بعلاوه این عسل برای برطرف مسائل کلیه ای و دستگاه ادراری بسیار مناسب است.
4. عسل آمورفا
رنگ این عسل به قرمز می زند و طعم ملایمی دارد. عسل آمورفا یک روش ایده آل برای برطرف خستگی یا افزایش انرژی محسوب می گردد. این عسل مقدار زیادی پروتئین، مواد معدنی و ویتامین دارد. در نتیجه برای به دست آوردن انرژی مصرف شده، بسیار مناسب است. یک قاشق از این عسل را به چای عصرانه خود اضافه کنید تا خستگی روزانه را از بین ببرید.
5. عسل بادام
همان طور که تصور می کنید، رنگ عسل بادام، زرد مایل به قهوه ای است و طعم بادام شدیدی دارد. تقریباً تمام عسل های بادام از کالیفرنیا می آیند. بسیاری از افراد طعم این عسل را دوست ندارند؛ زیرا طبق گفته این افراد، طعم تلخی دارد. دسترسی به این عسل بسیار سخت است؛ زیرا معمولاً به فراورینمایندگان مواد غذایی فروخته می گردد. بسیاری از افرادی که به بادام حساسیت دارند، می توانند این عسل را بخورند: با این حال بهتر است احتیاط کنید.
6. عسل زالزالک
رنگ این عسل، قهوه ای است و بوی تندی دارد. با این حال، این عسل برای افرادی که دچار مسائل قلبی هستند و افرادی که از آنژین صدری، دل مایچه افروختگی و اسکلروز رنج می برند بسیار مفید است و فشارخون را تنظیم می نماید. این عسل مورد استفاده قرار می گیرد؛ زیرا باعث ایجاد آرامش در بدن می گردد. عسل زالزالک سطح کلسترول را پایین می آورد.
7. عسل آووکادو
این عسل نیز عمدتاً از کالیفرنیا می آید. این عسل کمی طعم کره دارد و بسیار خوشمزه است. عسل آووکادو کمیاب است.
8. عسل آفتابگردان
رنگ عسل آفتابگردان، زرد روشن است. این عسل به علت طعمی که دارد، بسیار معروف است؛ اما به سرعت شکرک می زند. عسل آفتابگردان برای افرادی که دچار مسائلی در ناحیه گلو یا سینوس هستند، مفید است. بعلاوه این عسل التهاب را کاهش داده و باعث افزایش انرژی می گردد.
9. عسل کلزا
عسل کلزا به رنگ زرد بسیار روشن است و معمولاً مقدار زیادی گرده گل دارد. این عسل سریعاً پس از فراوری، شکرک می زند. این عسل کبد را تمیز نموده و به تنظیم اسیدهای چرب بدن یاری می نماید.
10. عسل جنگلی
این عسل از انواع مختلف درخت های کاج، سرو و صنوبر جنگل ها به وجود می آید. اگرچه درخت کاج گل ندارد؛ اما در مواقع خاصی از سال چیزی به نام شهد گیاه فراوری می نمایند. اگر تا به امروز زیر درخت کاج نشسته باشید، احتمالاً این شهد را دیده اید. این عسل بسیار خوشمزه بوده و رنگ تیره ای دارد. عسل جنگلی ترکیبات ضدالتهاب و ضد میکروبی دارد. عسل جنگلی سرشار از آهن است؛ در نتیجه برای افرادی که دچار کم خونی هستند یا جراحی داشته اند، بسیار مفید است. این عسل شکر کم و مواد معدنی زیادی دارد. به همین علت گزینه مناسبی برای ورزشکاران و دیابتی ها محسوب می گردد.
11. عسل زیرفون
عسلی روشن، تقریباً شفاف و بسیار شیرین است. این عسل برای درمان آنفولانزا بسیار مفید است؛ زیرا باعث تعریق می گردد. عسل زیرفون تأثیر خوبی در دستگاه گوارش دارد؛ زیرا ضد اسپاسم است و درد معده و شکم را تسکین می دهد.
12. عسل گل وحشی
این عسل از انواع مختلفی از گل های وحشی بر اساس منطقه تهیه می گردد. عسل گل وحشی رنگ زرد مایل به قهوه ای دارد، بسیار شیرین است و بوی خوشی دارد. از آنجا که این عسل از گل های مختلفی تهیه می گردد، برای تقویت سیستم ایمنی مفید است. بعلاوه این عسل به افرادی که از حساسیت فصلی یا آسم حساسیتی رنج می برند، یاری می نماید. اگر می خواهید واقعاً علائم حساسیت خود را کاهش دهید، از منطقه ای که زندگی می کنید، عسل گل وحشی خریداری کنید. به مدت یک سال هر روز یک قاشق غذاخوری عسل گل وحشی مصرف کنید تا بدن به صورت طبیعی با حساسیت مقابله کند.
13. عسل گندم سیاه
این عسل، تیره ترین عسل جهان محسوب می گردد و مزه تندی دارد. البته مزه این عسل بد نیست؛ اما بسیار زیاد است. عسل گندم سیاه سرشار از مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. به همین علت یک عسل همه کاره و مفید محسوب می گردد. این عسل برای افرادی که کم خونی یا سرفه های مزمن دارند، فوق العاده مفید است.
14. عسل شاه بلوط
این عسل را می توان به وسیله رنگ قرمز-قهوه ای خاصش شناخت. این عسل خواص درمانی زیادی دارد؛ زیرا بسیار آنتی بیوتیک است. دسترسی به این عسل بسیار سخت است؛ زیرا بسیاری از افراد طعم این عسل را دوست ندارند. این عسل برای تمام بیماری ها مفید است و به درمان جراحات، عفونت های دستگاه ادرار و سیستم گردش خون ضعیف یاری می نماید. یک قاشق غذاخوری از این عسل قبل از خواب مصرف کنید تا یبوست را به صورت طبیعی درمان نمایید.
15. عسل کوهی
این عسل از گیاهان وحشی که در منطقه ها مرتفع کوهستانی می رویند، تهیه می گردد. خواص درمانی این عسل نیز معروف است. حتی زمانی که این عسل را رقیق کنید، ترکیبات ضد میکروبی قدرتمندی دارد و برای مقابله با سرفه ، سرماخوردگی، آنفولانزا، گلودرد، سینوس های عفونی و مسائل دیگر دستگاه تنفسی مفید است. این عسل قبلاً برای بهبود زخم های روی پوست و عفونت ها مورد استفاده قرار می گرفت.
16. عسل اقاقیا
این عسل در آمریکا بسیار معروف است. عسل اقاقیا رنگ بسیار روشن و طعم شیرینی دارد؛ اما طعمش زیاد نیست. بسیاری از افراد این عسل را دوست دارند، زیرا طعم این عسل بر طعم غذا یا نوشیدنی غلبه نمی نماید. این عسل بسیار آرامش بخش است و مکمل خوبی برای چای های آرام بخش مانند چای بابونه و چای سنبل کوهی محسوب می گردد. این چای به شما آرامش می دهد، اضطراب و فشار عصبی را از بین می برد و خواب آور است.
17. عسل گیاه خار اورشلیم
زمانی که گیاه خار اورشلیم را ببینید، متوجه می شوید که ساخت عسل تقلبی از این گیاه بسیار سخت است. این عسل کیفیت بالا و رنگ زردی دارد و به سرعت شکرک می زند. این عسل طعم ملایم و خوبی دارد. عسل خار اورشلیم باعث تقویت سیستم ایمنی می گردد و کلسترول بد خون را کاهش می دهد. در نتیجه برای افرادی که دچار مسائل قلبی هستند، بسیار مفید است. بعلاوه این عسل گردش خون را بهبود می بخشد.
18. عسل ای اودا (euodia plant)
این عسل نیز در آمریکا بسیار رایج است. این عسل ظاهر و طعمی مشابه عسل اقاقیا دارد؛ اما شکرک نمی زند. این عسل برای افرادی که دچار فشارخون بالا هستند، بسیار مفید است. برای کنترل فشارخون خود، هر روز 100 گرم گردو را با 100 گرم از این عسل مخلوط نموده و مصرف کنید. این کار را به مدت 6 هفته ادامه دهید.
19. عسل قاصدک
این عسل نیز به سرعت شکرک می زند. عسل قاصدک، رنگ زرد روشن و مزه خاصی دارد که بسیاری از افراد آن را دوست دارند. این عسل به افرادی که مسائل گوارشی یا کژکاری کبد دارند، یاری می نماید. اگر دچار کولیت روده، یبوست و ورم معده هستید، یک قاشق از این عسل را داخل یک لیوان آب معدنی بریزید و هر روز این ترکیب را مصرف کنید. در عرض چند روز مسائل دستگاه گوارش بهبود خواهند یافت.
20. عسل اکلیل کوهی
رنگ این عسل، زرد روشن است و مزه بسیار شیرینی دارد. این عسل سیستم گردش خون را بهبود می بخشد. بعلاوه این عسل عملکرد کبد را به وسیله تحریک فراوری زرداب بیشتر، بهبود می بخشد.
21. عسل روئینه زرین
رنگ این عسل کاملاً طلایی است، بوی گل می دهد و مزه خاصی دارد. این عسل یک ادرارآور طبیعی است که برای ورم و خارج کردن مواد سمی از بدن بسیار مناسب است.
22. عسل درخت چای نیوزلند
این عسل احتمالاً شاه تمام عسل ها است. این عسل از درخت چایی که تنها در نیوزلند می روید، تهیه می گردد. این عسل، قدرتمندترین عسل شفابخش در جهان محسوب می گردد. عسل درخت چای نیوزلند ترکیبات قدرتمند و منحصربه فرد ضد باکتری دارد که در عسل های دیگر وجود ندارد. این عسل با عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک مقابله می نماید. این عسل سیستم ایمنی را تقویت نموده و تقریباً تمام بیماری ها یا عفونت های شناخته شده را درمان می نماید.
باز هم یادآوری می کنیم که به بچه ها زیر یک سال عسل ندهید. بعلاوه عسل را جایگزین داروهای فعلی خود نکنید و در این مورد حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.
منبع: فوت و فن