کابوس فرونشست بیخ گوش آثار باستانی کشور!

به گزارش دفتر آنلاین من، خبرنگاران: معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی ضمن هشدار درباره وقوع فرونشست زمین در بسیاری از آثار باستانی کشور گفت: ضروری است تا وزارت میراث فرهنگی با انجام همکاری با سایر دستگاه ها نسبت به تخصیص اعتبارات لازم برای بازسازی و استحکام بخش آثار تاریخی مبادرت ورزد.

کابوس فرونشست بیخ گوش آثار باستانی کشور!

به گزارش تسنیم، علیرضا انیسی در یک گفت وگوی رادیویی با اشاره به مسئله فرونشست زمین و اهمیت جایگاه پژوهش در حوزه بازسازی و حراست از آثار باستانی خواهان توجه ویژه به این حوزه و تأمین اعتبارات مالی لازم برای تسهیل در شرایط انجام کار تحقیقی و پژوهش شد.

وی با بیان اینکه اساساً پدیده فرونشست دارای ریشه و ماهیتی کاملاً طبیعی است، گفت: با این وجود فعالیت های انسان در تشدید، تسریع یا کاهش تأثیرات ناشی از این پدیده بسیار مهم و حائز اهمیت است.

معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی با تأکید بر اینکه متأسفانه در چند دهه اخیر، فعالیت های توسعه ای که از هیچ منطق و رویه ای پیروی نمی کند، موجب شده تا منابع بکر طبیعی در مسیر تحصیل منافع زودگذر خرج شده و مستهلک گردد، اعلام کرد: بر این اساس ضرورت دارد تا نوعی همدلی در سطح گسترده و ملی ایجاد گردد تا در سایه آن تمامی دستگاه های دولتی و خصوصی برای جلوگیری از بروز یک فاجعه با یکدیگر همکاری و تعامل نمایند.

انیسی با بیان اینکه کاهش سطح آبهای زیرزمینی یکی از عوامل اصلی رخداد پدیده فرونشست در ایران است، توضیح داد: متأسفانه باید اذعان کرد که نگاه حاکم در عرصه مدیریتی کشور بر این محور راسخ است که اهمیت چندانی برای وقوع حوادث طبیعی قائل نیست و بر همین اساس نیز اقدام در خوری برای مقابله با اثرات آن معمولاً انجام نمی گردد.

این مقام مسئول ادامه داد: بدون شک عنصر بستر زمین برای حراست صحیح از تمامی آثار میراث فرهنگی به شدت مهم و حیاتی مهم است؛ این وجود و در حالی که در صحت این گزارش هیچ تردیدی وجود ندارد، امروز شاهد هستیم که نقاط متعددی در استان های مختلف کشور که تعداد قابل توجهی از آثار فرهنگی و تاریخی را در دل خود جای داده اند به صورت جدی در معرض تهدید عواقب ناشی از فرونشست زمین قرار دارند و هیچگونه برنامه ای برای مقابله با این معضل وجود ندارد.

وی با تشبیه کار یک بازسازیگر به کار یک پزشک اظهار کرد : بازسازیگران باید همچون پزشکان در بدو امر آثار را به درستی و با دقت مورد آنالیز و معاینه قرار دهند تا به نتیجه مطلوب و راه چاره نهایی برای درمان و بازسازی برسند.

مطابق صحبت های معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی، اگرچه هر نوع فرونشستی مهم است، اما یقیناً فرونشست زمین در مناطقی که سطح آبهای زیرزمینی آن به شکل قابل توجهی کاهش یافته و سرعت تخریب بسیار بالاست، دیگر احتیاج به انجام تحقیق و یا پژوهشی خاص ندارد و باید رأسا و به صورت مداوم و مستمر آثار این فرونشست مورد پایش و ارزیابی قرار گیرد.

لزوم هم افزایی دستگاه های متولی برای مقابله با فرونشست در آثار باستانی

انیسی با بیان اینکه رسالت و وظیفه اصلی پژوهشگاه انجام تحقیقات لازم و اعلام خطر بر حسب ضرورت بر اساس نتایج حاصل از تحقیقات است، اضافه کرد: از سوی دیگر این انتظار وجود دارد تا وزارتخانه میراث فرهنگی و به صورت تعیین معاونت میراث فرهنگی با همدلی و انجام همکاری لازم با سایر دستگاه ها نسبت به تخصیص اعتبارات و بودجه لازم با هدف تسهیل در انجام پژوهش های لازم به جهت بهره مندی از نتایج آن در امر بازسازی و استحکام بخشی به آثار تاریخی و میراث فرهنگی غنی کشورمان مبادرت ورزد.

این مقام مسئول شرح داد: پژوهشگاه در حال حاضر و به عنوان گام اول زنگ خطر را اعلام نموده است؛ بنابراین این امیدواری وجود دارد که در معاونت مربوطه به این حوزه توجه ویژه ای گردد و در این راستا واحدهای استانی نیز تجهیز و فعال شوند.

وی در پایان با تأکید براینکه اگر بودجه و منابع مالی لازم برای ایجاد شرایط مقتضی به جهت انجام پژوهش فراهم نگردد، قاعدتاً نمی توان اتفاق مثبتی را رقم زد، خاطر نشان کرد: با توجه به ویژگی های منحصربه فرد حوزه پژوهش باید بگوییم که تغییر دولت های مختلف تأثیری در تغییر ماهیت کار پژوهشگاه نخواهد گذاشت.

منبع: توریسم آنلاین

به "کابوس فرونشست بیخ گوش آثار باستانی کشور!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کابوس فرونشست بیخ گوش آثار باستانی کشور!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید