موکا نوشیدنی تلخ اما خوشمزه؛ تهیه موکا به دو روش حرفه ای
به گزارش دفتر آنلاین من، دانه های قهوه گرما و سرما نمی شناسند، کافی است که عطر آن بلند گردد تا شما را به سوی خود بکشاند. بیشتر قهوه ها بر پایه اسپرسو سرو می شوند، یکی یک شات و دیگری دو شات. در میان آن ها، دانه های موکا با آن طعم خاکی و شکلاتی خود، نظر بسیاری از قهوه دوستان را به خود جلب نموده است.
این دانه ها از کشورهای یمن و اتیوپی به دیگر منطقه ها سفر کردند، تا بالاخره در کتاب آشپزی بتی کراکر در ایتالیا معرفی و طرز تهیه آن آورده شد. اگر شما در یک روز سرد زمستانی هوس این نوشیدنی را کردید، به راحتی می توانید طرز تهیه موکا را این جا بخوانید.
مواد لازم
- شکر دو قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو یک قاشق غذاخوری
- اسپرسو یک شات
- شیر یک چهارم فنجان
- آب یک قاشق غذاخوری
- خامه غلیظ یک قاشق غذاخوری اختیاری
- خامه فرم گرفته اختیاری
طرز تهیه موکا با گاز یا ماکروویو
مرحله اول
اولین مرحله از تهیه این نوشیدنی گرم، ترکیب یک شات اسپرسو به همراه شکر، پودر کاکائو و آب است، که باید به خوبی با هم مخلوط شوند. شما می توانید آن را به مدت 15 ثانیه روی گاز یا مایکروویو گرم کنید. در این مرحله پودر کاکائو باید به خوبی همراه دیگر مواد حل گردد تا سسی یک دست داشته باشید.
مرحله دوم
در ادامه کار شیر را به قهوه اضافه کنید و به مدت 30 ثانیه آن را درون مایکروویو بگذارید. اگر آن را روی گاز تهیه می کنید، پس می توانید آن را به شدت هم بزنید تا کف کند. در نهایت آن را روی مخلوط شکلات و اسپرسو بریزید. در صورت تمایل می توانید همچون کافی شاپ ها آن را با خامه فرم گرفته و پاشیدن شکلات سرو کنید.
موکا شما آماده است، نوش جان!
تهیه موکا به روش میسون جار
در تهیه موکا با استفاده از این روش، همه مواد را به غیر از آب و خامه فرم گرفته در یک شیشه مزون بریزید و با هم ترکیب کنید. برای جلوگیری از نشت مواد، درب شیشه را به خوب سفت کنید و روی آن را با حوله بپوشانید.
تنها کافی است شیشه را چند تکان محکم بدهید تا همه مواد با هم مخلوط شوند و به خوبی کف کند. نوش جان!
فوت و فن تهیه موکا
- برای سس شکلاتی این نوشیدنی می توانید از شربت آماده بهره ببرید.
- در تهیه موکا خانگی می توانید از قهوه دم نموده هم بهره ببرید.
- در صورت استفاده از شیر پر چرب، نوشیدنی خامه ای تری خواهید داشت.
- در تهیه این نوشیدنی بهتر است از شیر بخار زده بهره ببرید.
سر و کله دانه های موکا از بندر المکا یمن پیدا شد و با گذشت زمان سفر خود را به دیگر منطقه ها شروع کرد.
تاریخچه موکا
از گذشته این دانه های گرمسیری خبر دقیقی در دست نیست. با این حال آنالیز های باستان شناسان گواه آن است که کشورهای اتیوپی و یمن در معرفی آن به دنیایان نقش بزرگی داشته اند. ریشه این کلمه به بندر المکا al- Makha یمن می رسد که در امتداد دریای سرخ قرار داشت. این بندر در قرن 15 تا 18، از بزرگ ترین بازارهای قهوه دنیا به حساب می آمد. در این مدت قهوه عربیکا در ارتفاعات کوهستانی یمن کشت می شد و با نام قهوه موکا به بازارهای دنیای عرضه می شد.
آن موقع قهوه های بسیاری در یمن کشت می شد که باعث سردرگمی افراد شده بود، پس بازاریان به فکر چاره افتادند و به علت وجود بندر المکا، دانه های قهوه ای را موکا نامیدند. قهوه دوستان آن دوران، طعم آن را خاکی یا شکلاتی می دانستند.
داستان این دانه کمیاب به این جا ختم نمی گردد؛ با راه یافتن آن به بازارهای ایتالیایی، این نوشیدنی بسیار محبوب شد. باورهای باستان شناسان آن است که اولین بار اسپرسو و شکلات در قهوه خانه های قرن شانزدهم این کشور سرو کله شان پیدا شد. نوشیدنی اسپرسو و شکلات معروف به باواریسا به صورت مرتب در شهرهای تورین و ونیز سرو می شد.
این نوشیدنی در ابتدا با نام بیچرین یا باواریسا در ایتالیا شناخته می شد، اما به صورت رسمی از آن در کتاب آشپزی بتی کراکر به عنوان کافه موکا یاد شده است.
سوالات رایج
موکا چیست؟
موکا یکی از 12 نوع نوشیدنی قهوه بر پایه اسپرسو است که طعم شکلاتی دارد. در این نوشیدنی، نسبت لاته یک سوم اسپرسو و دو سوم شیر بخارپز به همراه یک لایه نازک شیر استفاده شده است که در نهایت یک دوم شربت شکلاتی به آن اضافه می گردد.
موکا و لته چه تفاوت هایی با هم دارند؟
موکا و لاته هر دو نوشیدنی هایی بر پایه شیر و قهوه هستند، اما با این تفاوت که لاته با شکلات درست نمی گردد. از سویی دیگر با توجه به سبک موکا شما، ممکن است به همان اندازه یا کمتر از لاته، شیر داشته باشد.
تفاوت موکا و کاپوچینو در چیست؟
موکا و کاپوچینو نوشیدنی هایی بر پایه اسپرسو هستند که شیر بخارپز را هم شامل می شوند، با این حال تفاوت های اساسی هم با یکدیگر دارند. کاپوچینو یک اسپرسو با شیر بخارپز و اندازهی شیر کف نموده است، اما موکا یک اسپرسو با شکلات، شیر بخارپز و اندازهی کف شیر است. پس می توان نتیجه گرفت که بافت کاپوچینو سبک تر و طعم قهوه تری دارد، در صورتی که بافت موکا متراکم تر، خامه ای تر و شکلاتی تر است.
ویژگی شاخص این نوشیدنی نسبت به دیگر نوشیدنی های بر پایه قهوه چیست؟
موکا نسبت به دیگر نوشیدنی های مبتنی بر پایه اسپرسو، رجحان هایی دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست. شکلات تلخ موجود در آن، منجر به بهبود کلسترول، کاهش فشار خون، کاهش بیماری قلبی، بهبود عملکرد مغز، هوشیاری ذهنی و افزایش انرژی می گردد.
اندازه کافئین موکا چقدر است؟
انواع قهوه و اندازه کافئین موجود در آن، دنیایی حرف برای گفتن دارد که احتیاج است قبل از قرار دادن آن ها در رژیم غذایی خود، به اندازه کافئین شان توجه داشته باشیم. اسپرسو، خود حاوی 185-85 میلی گرم کافئین است و فنجان موکا شما با توجه به سفارش تان می تواند یک یا دو شات اسپرسو داشته باشد. بنابراین شما برای حذف آن می توانید از قهوه بدون کافئین بهره ببرید.
آیا این نوشیدنی را بدون دستگاه اسپرسوساز هم می توان درست کرد؟
بله. دستورالعمل های بسیاری از تهیه موکا وجود دارد، که بدون دستگاه اسپرسو ساز می توانید آن را در منزل تهیه کنید. آسان ترین روش برای تهیه این نوشیدنی، استفاده از موکاپات است.
آیا می توان موکای یخی درست کرد؟
بله. برای تهیه موکای یخی تنها کافی است قهوه و یخ را در مخلوط کن ریخته و به ترکیب اضافه کنید.
آیا انواع مختلفی از موکا وجود دارد؟
بله. پنج نوع موکا وجود دارد که اندازه شیر یا اسپرسو در آن فرق دارد:
کافه موکا
بر پایه اسپرسو، شیر بخارپز و نوشیدنی شکلاتی است.
قهوه موکا
بر پایه قهوه دم نموده، شیر بخارپز و سس شکلاتی است.
موکا سفید
به جای شیر یا شکلات تلخ، از شکلات سفید استفاده می گردد که کمی نسبت به دیگر موکا ها سبک تر است.
منبع: کتاب کاله