لوبیا قرمز و خواص و مضرات آن برای سلامتی
به گزارش دفتر آنلاین من، تهران (پانا) - لوبیا قرمز خواص زیادی دارد و اگر دوست دارید بدانید که فواید لوبیا قرمز چیست و آیا مضراتی هم دارد یا نه، حتما مقاله زیر را مطالعه کنید.
خواص لوبیا قرمز
لوبیای قرمز (kidney bean) یکی از انواع رایج لوبیا است و به جهت شباهت ظاهری آن در شکل و رنگ به کلیه،به نام لوبیا کلیوی نامگذاری شده است. لوبیا قرمز ممکن است با لوبیاهای دیگری که به این رنگ هستند، از جمله لوبیای آزوکی اشتباه گرفته گردد. این لوبیا به رنگ قهوه ای مایل به قرمز است و زمانی که پخته می گردد، طعم و مزه ملایمی دارد. در هنگام پخت، به راحتی طعم و مزه هر گونه ادویه را به خود جذب می نماید. آنها حاوی مقدار زیادی اسید فولیک، کلسیم کربوهیدرات، فیبر و پروتئین هستند که جزء سایر مواد مغذی ضروری برای عملکرد مناسب بدن می باشند.
طبع لوبیا قرمز گرم و تر است.
یکی از فواید آن اینست که ادرار آور است و موجب افزایش ادرار می گردد.
همچنین برای درمان بیماریهای دستگاه ادراری مصرف آن توصیه می گردد.
برای درمان سنگ کلیه لوبیا قرمز بخورید.
از خواص آن اینست که سینه و ریه را نرم می نماید و همچنین آب را از بدن خارج می سازد.
مقوی قلب است.
باعث تحریک نیروی جنسی می گردد.
جالب است بدانید قاعده اور بودن جزو فواید آن است.
یکی از فواید آن خاصیت ضد سرطانی است.
برای رفع بیماریهای قلبی از لوبیا قرمز استفاده کنید.
روده ها را تمیز می نماید.
یکی دیگر از مهمترین خاصیت های آن کاهش فشار خون و درمان یبوست است.
برخی دیگر از خواص این گیاه
طبق بررسی های بدست آمده مصرف آن برای دارندگان گروه خون B سودمند، و برای سه گروه خونی دیگر مضر است. این گیاه دارای سدیم پائین و پتاسیم بالا می باشد. افراد مبتلا به فشارخون و دیابتی ها میتوانند با خیالت راحت آن را بخورند.
درباره ارزش غذایی آن باید بگوییم که هر 100 گرم لوبیا قرمز پخته دارای :
266 کالری انرژی
22 گرم پروتئین
38 گرم نشاسته
44 گرم کربوهیدرات
23 گرم فیبر
ویتامین B5، B3
آهن و اسید فولیک (برای زنان باردار و افراد کم خون) می باشد.
پس یکی از خواص آن آهن و اسید فولیک است که برای زنان باردار و افراد کم خون بسیار مناسب است. هر 100 گرم لوبیا پخته 100 میلی گرم کلسیم دارد و کلسیم هم که برای استحکام دندان ها و استخوان ها عالیست. یکی دیگر از فواید آن فیبر فراوان است که باعث حفظ سلامتی سیستم گوارشی می گردد و با یک سیستم گوارشی سالم، به دیابت و سرطان روده مبتلا نخواهید شد.
کاهش سطح کلسترول
مقدار بالای کربوهیدرات های پیچیده و فیبر رژیمی در لوبیا سطح کلسترول در خون را کاهش می دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
لوبیا قرمز مفید برای بیماران دیابتی
لوبیا قرمز گزینه ای سالم برای بیماران دیابتی است که به دلیل شاخص گلیسمی پایین، محتوای قند در بدن را متعادل نگاه می دارد. همچنین خطر ابتلا به دیابت را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد و از آن پیشگیری می نماید.
لوبیا قرمز برای بهبود حافظه
لوبیای قرمز سرشار از ویتامین b1 است، که تا حد زیادی به عملکرد های سالم مغز کمک می نمایند. سطح بالایی از ویتامین b1 به ایجاد انتقال دهنده عصبی مهم، که عملکرد مناسب مغز را تقویت می نماید و تمرکز حافظه را افزایش می دهد نیز کمک می نماید . همچنین در کاهش پیشرفت آلزایمر و زوال عقلی نیز بسیار مفید است.
لوبیا قرمز برای کمک به تامین و افزایش انرژی
منگنز موجود در لوبیا قرمز، در انجام متابولیسم که اساساً تجزیه مواد مغذی برای تولید انرژی برای بدن است را افزایش می دهد. خواص ضد اکسایش منگنز موجود در لوبیا قرمز به دفاع از آنتی اکسیدان های بدن کمک می نماید، تا مطمئن گردد که رادیکال های مضر آزاد به بدن به طور صحیح و موثر دفع می شوند و از بین می فرایند از این رو لوبیا قرمز جزو دسته غذاهای غنی از آنتی اکسیدان قرار می گیرد.
لوبیا قرمز یک سم زدای طبیعی
بسکمک از مواد غذایی که این روزها مصرف میکنیم، با مواد نگهدارنده حاوی سولفیت بارگیری می شوند. محتوای سولفیت روی بدن اثر سمی دارد. مصرف لوبیا قرمز برای کمک به افراد مبتلا به آلرژی سولفیت مفید است و مصرف منظم آن یک سم زدای طبیعی برای بدن محسوب می گردد.
لوبیا قرمز سرشار از پروتئین
لوبیا قرمز حاوی محتوای بالایی از پروتئین است. به طوری که می تواند به عنوان یک جایگزین مناسب و بزرگ برای گیاهخواران باشد که گوشت مصرف نمی نمایند و می توان از آن به عنوان گوشت قرمز بدون نگرانی استفاده کرد.
لوبیا قرمز برای پیشگیری از فشارخون بالا
لوبیای قرمز، یک منبع بسیار خوب از پتاسیم، منیزیوم، فیبر محلول و پروتئین است، که به کاهش فشار خون بالا کمک می نماید. این عناصر به طور طبیعی به حفظ فشار خون نرمال کمک می نمایند، پتاسیم و منیزیم عروق را گسترش می دهند و جریان خون را در آن منظم نگه می دارند.
لوبیا قرمز برای کمک به کاهش وزن
مقدار زیادی از فیبر رژیمی که در دانه های لوبیا واقع شده است، بدن را برای مدت زیادی پر و سیر نگه می دارد. همچنین محتوای چربی بسیار کمی دارد، که یک وعده غذایی کم کالری محسوب می گردد.
درمان یبوست از خواص لوبیا قرمز
الیاف غذایی نامحلول که در لوبیا قرمز وجود دارند، حرکت روده ای را آسان می نمایند و به کاهش یبوست کمک می نمایند.
تقویت سیستم ایمنی بدن با لوبیا قرمز
آنتی اکسیدانهای موجود در لوبیا با رادیکال های آزاد مبارزه می نمایند و از سلول های بدن محافظت می نمایند و از این طریق می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
لوبیا قرمز دارای خواص ضد پیری
آنتی اکسیدان هایی که در لوبیا قرمز وجود دارد، به خلاص شدن از آسیب مخرب رادیکال های آزاد کمک می نماید و فرایند سلولهای پیری را کاهش می دهد. لوبیا همچنین در کاهش چین و چروک پوستی، بهبود آکنه و تغذیه مو و ناخن تاثیر گذار هستند.
مضرات مصرف این گیاه
یکی از مضرات لوبیا قرمز این است که بدلیل اینکه پروتئین زیادی دارد برای کسانی که نقرس دارند یا اسید اوریک خونشان بالاست توصیه نمی گردد. یکی دیگر از مضرات لوبیا قرمز اینست که گاز زیادی در معده و روده تولید می کند. بنابراین باید در خوردن ان مراعات کنید. همچنین میتوانید حدود 12 ساعت قبل پخت ان را بخیسانید تا کمی از نفخ ان گرفته گردد.
مسمومیت هموگلوتنین
لوبیا قرمز حاوی هموگلوتنین است که مقدار بیش از حد این ترکیب منجر به اسهال، حالت تهوع، درد شکم و استفراغ میگردد.
مسائل و مسائل مربوط به گوارش با مصرف زیاد لوبیا قرمز
فیبر موجود در لوبیا قرمز، زیاد است و ممکن است مصرف بیش از حد چنانچه بارها در بخش سلامت نمناک گفته ایم آن باعث تولید گاز معده و اسهال گردد.
خطر ابتلا به سرطان با مصرف زیاد لوبیا قرمز
فولات بیش از حد منجر به سرطان می گردد، مطالعات نشان داده است که افرادی که 800 میکروگرم فولات در طول روز مصرف می نمایند ، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند.
آسیب به اندام های بدن با مصرف زیاد لوبیا قرمز
اگرچه آهن موجود در لوبیا مفید است اما مصرف بیش از حد آن ممکن است منجر به آسیب های مغزی گردد.
منبع: طبنا
منبع: خبرگزاری پانا