آنالیز فواید و عوارض جانبی پیاز

به گزارش دفتر آنلاین من، پیاز بخشی از خانواده آلیوم از سبزیجات و گیاهان است که در این خانواده سیر، پیازچه و تره فرنگی نیز واقع شده است. گیاهان و سبزیجات موجود در این خانواده برای قرن های متمادی نه تنها به خاطر خواص و ویژگی های منحصر به فرد آن بلکه به خاطر خواص درمانی کشت می شد. پیاز مقدار، شکل، رنگ و طعم متفاوتی دارد. متداول ترین نوع پیاز، پیاز قرمز و سفید است. طعم پیاز نیز از شیرین به تلخ تغییر پیدا می کند.

آنالیز فواید و عوارض جانبی پیاز

جدول ارزش غذایی پیاز

موارد ضروری و اساسی ارزش غذایی درصد مصرف مجاز روزانه
انرژی 40 کیلوکالری 2 %
کربوهیدرات 9.34 گرم 7 %
پروتئین 1.10 گرم 2 %
چربی کل 0.10 گرم 0.5 %
کلسترول 0 میلی گرم 0 %
فیبر خوراکی 1.7 گرم 4.5 %

ویتامین ها

پیریدوکسین 0.116 میلی گرم 1 %
ریبوفلاوین 0.027 میلی گرم 2 %
تیامین 0.046 میلی گرم 4 %
ویتامین (C) سی 7.4 میلی گرم 12%
ویتامین (A) آ 2 یکای بین المللی 0%
ویتامین (E) ایی 0.02 میلی گرم 0%

الکترولیت

سدیم 4 میلی گرم 0 %
پتاسیم 146 میلی گرم 3 %

مواد معدنی

کلسیم 23 میلی گرم 2%
مس 0.039 میلی گرم 4 %
آهن 0.021 میلی گرم 3%
منیزیم 10 میلی گرم 2.5 %
منگنز 0.129 میلی گرم 5.5 %
فسفر 29 میلی گرم 4 %
روی 0.17 میلی گرم 1.5 %
{1}

خواص پیاز

1. سرطان
مطالعات بسیاری درمورد تأثیر پیاز در درمان سرطان های مختلف به ویژه سرطان روده بزرگ و سرطان معده اجرا شده است.

اثرات مثبت پیاز در درمان انواع سرطان ها، ناشی از وجود ترکیبات آلی گوگرد است. مکانیزم اصلی پیاز در جلوگیری از بروز سرطان هنوز تعیین نیست، اما فرض بر این است که پیاز مانع از رشد تومورها و جهش زایی می گردد؛ درضمن این گیاه از تشکیل رادیکال های آزاد نیز جلوگیری می کند.

از سایر خواص پیاز می توان به خواص آنتی اکسیدانی آن اشاره نمود. پیاز منبعی غنی از ویتامین c و آنتی اکسیدان است.

این منابع، مانع از شکل گیری رادیکال های آزادی می شوند که در ایجاد سرطان نقش دارند.

سرطان روده بزرگ
اندازه زیاد فیبر موجود در میوه ها و سبزیجات، باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده می گردد.

براساس پژوهشی که در زمینه مصرف پیاز و نقش آن در کاهش خطر ابتلا به سرطان صورت گرفته است، مصرف پیاز بیش از 7 مرتبه در هفته باعث کاهش خطر سرطان روده بزرگ خواهد شد.

سرطان پروستاتدر بعضی از تحقیقات رسمی، مطالعاتی درمورد ارتباط مصرف گیاهان سیری با سرطان پروستات صورت گرفت که در آن تعیین شد، مردانی که بیشتر از گیاهان سیری نظیر پیاز استفاده می نمایند، به اندازه کمتری در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

سرطان مری و معده
مصرف مداوم سبزیجات رده سرده (سیری)، باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان معده و مری می گردد.

مطالعات انجام ذشده روی انسان ذها و حیوانات، نشان می دهند که مصرف پیاز و گونه های مشابه آن به جلوگیری از ایجاد تومور یاری می نمایند.

2. خواب و خُلق
فولات موجود در پیاز باعث کاهش افسردگی می گردد. اسید آمینه هوموسیستئین مانع از رسیدن خون و سایر مواد مغذی به مغز می گردد، اما فولات از تشکیل این مواد جلوگیری می کند.

اندازه زیاد هوموسیستئین از تشکیل هورمون های خوبی نظیر نوراپی نفرین، دوپامین و سرتونین که برای بهبود خلق و خو لازم هستند نیز جلوگیری می کند.

این هورمون ها علاوه بر بهبود خلق و خو روی اشتها و خواب نیز تأثیر مثبتی دارند.

3. پوست و مو
از سایر خواص پیاز می توان به اندازه بالای ویتامین c اشاره نمود. ویتامین c در فراوری و ایجاد کلاژن شرکت دارد. کلاژن در تشکیل ساختار پوست و مو نقش دارد.
4. سلامت قلب
پیاز باعث کاهش فشار خون و خطر حمله قلبی می گردد. سولفور موجود در پیاز نقش داروهای کاهش دهنده فرایند انعقاد خون را بازی می کند.

نتایج مطالعات انجام شده روی حیوانات نیز نشان دهنده اثرات مثبت پیاز در کاهش فشار خون بوده است.

البته مطالعات انسانی بیشتری برای اثبات این موضوع ضروری است. علاوه بر این، پیاز در کنترل اندازه کلسترول نیز مفید است، چرا که باعث افزایش اوکسی لیپین (که به تنظیم سطح چربی خون و کلسترول یاری می کند) می گردد.

کوئرسِتین موجود در پیاز هم به جلوگیری از فراوری لخته در رگ های خونی یاری می کند. به همین دلیل از خطر سکته مغزی و قلبی کاسته می گردد.

البته بیشتر تحقیقات دراین زمینه روی حیوانات صورت گرفته اند و برای قطعی شدن آنها به آنالیز های بیشتر روی انسان احتیاج است.

5. خواص ضدالتهابیسولفور موجود در پیاز خاصیت ضدالتهابی دارد. کوئرستین پیاز نیز باعث آرام شدن دریچه های هواییِ ماهیچه ها می گردد و ممکن است که موجب خلاصی از علائم آسم گردد.

6. تقویت سیستم ایمنی
پُلی فِنول موجود در پیاز مانند آنتی اسیدان عمل می کند؛ یعنی از بدن دربرابر رادیکال های آزاد محافظت می نماید.

همین موضوع در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد. کوئرستین نیز به کاهش واکنش های آلرژیک یاری می کند، زیرا از فراوری هیستامین در بدن جلوگیری می نماید. هیستامین باعث عطسه، آبریزش بینی و چشم و خارش می گردد.

7. یاری به هاضمه
فیبر موجود در پیاز نیز به گوارش یاری می کند. پیاز حاوی نوع خاصی از فیبر محلول است که اولیگوفروکتوز نام دارد.

این فیبر به رشد باکتری های مفید روده یاری می کند. نتایج بعضی از تحقیقات حاکی از تأثیر این فیبر در جلوگیری از بعضی از انواع اسهال و درمان آنهاست.

مواد شیمیایی گیاهی موجود در پیاز که رادیکال های آزاد را از بین می برند، باعث کاهش خطر زخم معده نیز می شوند.

8. تقویت تراکم استخوان در زنان مسن
مطالعات نشان می دهند که مصرف مداوم پیاز باعث کاهش خطر شکستگی استخوان ها در زنان یائسه (یا در شرف یائسگی) می گردد.

زنانی که بیشتر پیاز مصرف می نمایند، 20 درصد کمتر از سایرین دچار مسائل کاهش تراکم استخوان هستند.

9. مواد مغذی پیاز
پیاز شامل مواد مغذی بسیار زیادی است. این ماده با وجود کالری بسیار کم، حجم زیادی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان را در خود جای داده است.

1 لیوان پیاز خردشده تقریبا 64 کالری انرژی، 15 گرم کربوهیدرات، صفر گرم چربی و کلسترول، 3 گرم فیبر، 7 گرم قند، 2 گرم پروتئین و بیش از 10 درصد ویتامین c دارد. علاوه بر اینها، سرشار از ویتامین b6 و منگنز است. از سایر خواص پیاز می توان به اندازه اندک کلسیم، آهن، فولات، منیزیم، پتاسیم، فسفر، آنتی اکسیدان های کوئرستین و سولفور اشاره نمود. {2}

عوارض جانبی پیاز ؛ چه کسانی نباید پیاز بخورند

1. کاهش شدید سطوح قند خون با مصرف پیاز
پیاز اندازه قند خون را کاهش می دهد بنابراین بیماران دیابتی قبل از مصرف قند خون خود را چک نمایند چون ممکن است سطح قند خون آن ها را کاهش دهد.
2. سوزاندن چربی
اگرچه پیاز در درمان بیماری های معده و روده مورد استفاده قرار می گیرد اما مصرف بیش از حد ممکن است موجب سوزش معده، استفراغ، تهوع و سوختن گردد. اگر شما چنین شرایطی را به طور منظم از مصرف پیاز تجربه می کنید، توصیه می گردد که با ارائه خدمات درمانی تان مشورت کنید.
3. عوارض پیاز برای مراقبت از پوست
بعضی افراد ممکن است با استفاده از آب پیاز روی پوست احساس خارش نمایند. بنابراین توصیه می گردد که آن را در یک ناحیه کوچک از پوست خود قبل از استفاده امتحان کنید.
4. عوارض مصرف زیاد پیاز برای زنان باردار
زنان باردار باید اندازه مصرف پیاز را محدود نمایند چون اغلب باعث سوزش معده در طول این مراحل می گردد.
5. سوزش معده از عوارض مصرف زیاد پیاز
مصرف بدون کنترل پیاز می تواند منجر به سوزش معده گردد. این کار می تواند باعث ایجاد اثرات مضر برای افراد با بیماری های قلبی گردد.

در چنین شرایطی، توجه سریع پزشکی مورد احتیاج است.

6. تنفس بدبو و بدبویی دهان از عوارض پیاز
پیاز اغلب پس از مصرف به خاطر بوی قوی اش، تنفس بدبو ایجاد می کند که می تواند به اندازه بالای گوگرد نسبت داده گردد.
7. عوارض پیاز برای فشار خون
پیازممکن است فشار خون حداکثری و حداقلی را کاهش دهد. بنابراین، آن هایی که دارو مصرف می نمایند باید در مصرف آن احتیاط نمایند.
8. پیاز خاصیت ضد انعقادی دارد
استفاده از پیاز می تواند مانع لخته شدن خون گردد بدلیل خاصیت ضد انعقادی که دارد.

مکمل قرار دادن پیاز با سایر داروها ممکن است خطر خونریزی و کبودی را افزایش دهد.

9. افزایش حساسیت با مصرف پیاز و آسپیرین
افرادی که نسبت به پیاز حساسیت دارند نباید آسپرین و پیاز را با هم مصرف نمایند چون حساسیت را افزایش می دهد.
10. افزایش لیتیوم
پیاز می تواند توانایی بدن برای خلاص شدن از لیتیوم را کاهش دهد. بنابراین توصیه می گردد قبل از مصرف پیاز با پزشک مشورت کنید. {3}

پی نوشت:

1.www.news.fitshape.ir

2.www.chetor.com

3.namnak.com

منبع: راسخون

به "آنالیز فواید و عوارض جانبی پیاز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز فواید و عوارض جانبی پیاز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید