برطرف نواقص فاز اول شهرک گلخانه ای نودهک تا یک ماه آینده
به گزارش دفتر آنلاین من، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: تا یک ماه آینده مشکل نشتی آب استخر شهرک گلخانه ای نودهک برای استفاده گلخانه داران، رفع می گردد.
افلاطونی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در برنامه گفت وگوی ویژه خبری گفت: بر اساس سیاست های وزارت جهاد کشاورزی، کشت های فضای باز باید به فضا های بسته کنترل شده منتقل شوند و بر همین اساس، دما، نور و رطوبت در کشت های گلخانه ای کنترل می شوند.
وی اضافه نمود: با توجه به اینکه کشورمان نیمه خشک است و به سمت خشکی می رود، ناگزیر هستیم به سمت کشت های گلخانه ای حرکت کنیم یا به سمت کشت در سایه بان حرکت کنیم که این طرح برای اولین بار در استان قزوین انجام شد و در این روش، مصرف آب به نصف کاهش پیدا کرد و میزان فراوری هم چند برابر افزایش پیدا کرد.
افلاطونی اعلام نمود: 178 هکتار گلخانه در استان قزوین داریم که این میزان گلخانه، از میانه کشوری بالاتر است.
وی اضافه نمود: استان قزوین با داشتن کمتر از یک درصد از مساحت کشور، 4 درصد از محصولات کشاورزی را فراوری می نماید و جزو 10 استان اول کشور است که برای فراوری محصولات کشاورزی، بر روی آن حساب ویژه ای باز نموده اند و برای بهبود شرایط فراوری محصولات کشاورزی باید به سمت توسعه کشت گلخانه ای حرکت کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان توضیح داد: شهرک گلخانه ای نودهک تاکستان ظرفیت بالایی در زمینه کشاورزی گلخانه ای در کشور و حتی در منطقه غرب آسیا دارد و با توجه به اقلیم، خاک مناسب، دسترسی به آزادراه و راه آهن و بعلاوه سد نهب برای تأمین آب کشاورزی، ظرفیت های بالقوه ای برای فراوری محصولات کشاورزی را در استان فراهم می نماید.
وی اضافه نمود: سرمایه گذاران شهرک گلخانه ای نودهک از معافیت های اقتصادی بهره مند می شوند و قطعاً با جذب سرمایه گذار، انقلاب عظیمی در فراوری صیفی جات ایجاد می شود.
افلاطونی تأکید کرد: شهرک نودهک هزار و 500 هکتار است که عملیات اجرای فاز اول آن به مساحت 72 هکتار در سال 95 و در 62 قطعه شروع شد و در حال حاضر با مشکل تأمین آب روبه رو است که در جریان سفر رئیس جمهور، اعتبارات لازم برای انتقال آب به این شهرک گلخانه ای تأمین خواهد شد.
وی اضافه نمود: با حفر چاه، آب مورد احتیاج برای فاز اول شهرک گلخانه ای نودهک تأمین شده است و سال جاری با حمایت های استاندار و تأمین اعتبارات، آب مورد احتیاج به استخر های شهرک گلخانه ای منتقل شده است، اما در اثر نشتی استخر، متأسفانه آب آن فروکش نموده است و پیمانکار درصدد برطرف نواقص استخر و جلوگیری از نشت آب است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان نمود: در حال حاضر دو یا سه قطعه از گلخانه ها تکمیل شده اند و 20 قطعه گلخانه هم بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و با تأمین آب مورد احتیاج و انتقال آن به گلخانه ها، فاز یک این شهرک گلخانه ای به بهره برداری می رسد.
وی اضافه نمود: عملیات درزگیری و جلوگیری از نشت آب استخر های گلخانه های نودهک ظرف یک هفته به انتها می رسد و در حال حاضر برق گلخانه ها تأمین شده است و با انتقال گاز به این شهرک گلخانه ای، بهره برداری از فاز اول این شهرک گلخانه ای شروع خواهد شد.
افلاطونی گفت: نواقص استخر ذخیره آب شهرک گلخانه ای نودهک نهایتاً تا یک ماه آینده حل می شود و برای انتقال گاز، تأمین زمین انجام شده است و امیدواریم شرکت گاز استان، به تعهداتش در زمینه انتقال گاز به شهرک گلخانه ای نودهک، سریعتر اقدام نمایند.
وی اضافه نمود: 8 واحد گلخانه ای برای دریافت 421 میلیارد ریال تسهیلات به بانک معرفی شده اند و در هر هکتار به طور میانه 10 تا 15 میلیارد تومان بسته به طرح کشاورزی شان، تسهیلات اختصاص می یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام نمود: فاز دوم شهرک گلخانه ای نودهک 500 هکتار است که با تخصیص 5 میلیارد متر مکعب سهمیه آب، ظرفیت گلخانه های استان افزایش می یابد و شاهد رشد بخش فراوری صیفی جات در استان خواهیم بود.
وی اضافه نمود: الگوی کشت پس از سالها، از طرف دولت سیزدهم با هدف الگوی مصرف آب، به زودی به استان ها به ویژه استان قزوین ابلاغ می شود تا در حوزه زراعت، باغبانی و گلخانه، با کمترین میزان مصرف آب، بیشترین محصول را فراوری کنیم.
افلاطونی توضیح داد: در حال حاضر در هر هکتار 60 تن گوجه فرنگی در فضای باز فراوری می شود که با ایجاد گلخانه ها می توانیم در هر هکتار 600 تن گوجه فرنگی برداشت کنیم و آب را به محصولات استراتژیک مانند گندم، جو و کلزا اختصاص دهیم.
وی اضافه نمود: بر اساس آزمایش های دقیق انجام شده، خوشبختانه مانده آلاینده ها و سموم مانند نیترات در محصولات کشاورزی استان، حتی از حد مجاز کشوری هم پایین است.
گلایه گلخانه داران از نبود زیرساخت ها در شهرک نودهک
اقای آذربایجانی، یکی از گلخانه داران مستقر در شهرک نودهک در ارتباط تلفنی با برنامه گفت وگوی ویژه خبری گفت: بزرگترین چالش شهرک گلخانه ای نودهک، نبود زیرساخت های لازم در این شهرک است و در حال حاضر با توجه به مشکل ذخیره نشدن آب در استخر های مجموعه، امکان کشت محصول برای گلخانه داران فراهم نیست.
وی اضافه نمود: با توجه به وصل نشدن گاز، امکان بهره مندی گلخانه داران از نعمت گاز در فصل زمستان فراهم نشده است و گلخانه داران مجبور هستند برای فصل سرد سال از سوخت گازوئیل استفاده نمایند و با توجه به مسائل موجود برای تأمین سوخت، قطعاً بهره برداران از گلخانه ها استفاده نخواهند کرد.
آذربایجانی اعلام نمود: تسهیلات بانکی از دیگر مسائل گلخانه داران مجتمع نودهک است و امیدواریم تمهیدات ویژه ای برای این کار اندیشیده شود.
این گلخانه دار مستقر در شهرک نودهک توضیح داد: باید در هر واحد گلخانه ای واحد سورتینگ و بسته بندی و در نهایت انتهاه صادرات ایجاد شود تا محصولات فراوریی به راحتی به بازار های داخلی و خارجی صادر شود.
وی اضافه نمود: دوره برگشت سرمایه با توجه به نوع کشت و سازه سرمایه بین 18 ماه تا 2 سال طول می کشد، اما در کشت گل سرخ یا بلوبری، سرمایه کمتر از یک سال به سرمایه گذار برمی شود.
آذربایجانی تأکید کرد: با توجه به تحریم ها، تهیه سموم و کود های مورد تأیید کشور های بازار هدف، بسیار مشکل است و باید زمینه های تهیه سموم و کود های استاندارد برای بهره برداران فراهم شود تا شاهد برگشت محصولات صادر شده به کشور های جهان به واسطه استفاده از سموم غیرمجاز نباشیم.
دفتر آنلاین من قزوین قزوین
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان